Har du hittat ett fel?

Eller är det något du tycker vi kan förbättra på sidan? Då kan du kontakta oss via formuläret nedan.

Lämna feedback

Visa fler klipp

33:37

Rockhyllan31 - Samarbeten

Hur många band har inte bildats efter en blöt utekväll med polarna som sucktar efter att bli rockstjärnor? En blir två som blir fler och vips så har några spelsugna individer skapat ett samarbete. 
Alla samarbeten är inte lika självklara och långt ifrån lyckade. Har du, med handen på ditt icke existerande hjärta, hört en bra låt där hårdrock slås ihop med hip hop? Tänkte väl det men likväl finns det mängder av exemplar.
Rockhyllan 31 nystar i vilka typer av samarbeten det finns inom rocken och vid sidan av och dansar loss till textraden
"...I wanna Lock N´Loll..."
Rockhyllan 6 dagar sedan
02:22:24

Nördigt EP94 - Den om Life is Strange, The Imitation Game, Cirkeln-filmen, Lucy, Jupiter Ascending, Crimson Peak-trailern, South Pacific-dokumentären och Better Call Saul

I episod 94 är panelen nästan fulltalig (minus Berglöf den äldre). Det blir mycket – både högt och lågt – filmsnack, och även en hel del Cumberbatch-vurmande.

Vi börjar med att öppna lyssnarmejlkorgen, och blir bland annat tipsade om en Facebook-grupp som översätter engelska filmtitlar till svenska, i 70-talsostig tappning.

I speldelen tar Mats taktpinnen och berättar om det nya, episodbaserade äventyrsspelet Life is Strange.

Sedan går vi raskt över till filmträsket, som denna vecka inkluderar två bottennapp och två mycket sevärda filmer (gissa vilka!). Vanne, Peter och Niklas har sent omsider sett Luc Bessons sci-fi-rulle Lucy, medan Mats och Tove har sett Wachowski-syskonens senaste, Jupiter Ascending. Vanne, Peter och Nilkas har även sett Oscars-tippade The Imitation Game med självaste Benedict Cumberbatch i huvudrollen. Tove har också kollat in Cirkeln-filmen, som bygger på den hyllade svenska fantasyromanen med samma namn.

Vi bjuder också på våra intryck av trailern av Guillarmo del Toros kommande skräckis Crimson Peak, och Vanne slår ett extra slag för naturdokumentären South Pacific, där Cumberbatch är berättarröst.

Slutligen snackar vi också lite TV. Niklas har kollat in prequel-spin-offen på Breaking Bad, Better Call Saul och passar även på att ge oss en grundkurs i Netflix-browsande.

Tack & Förlåt!

Puss Hej!

En vecka sedan
34:17

Rockhyllan30 - Strike a pose!

Hamlets berömda fråga "att posa eller att vara en posör" är någonting som skapat lärda män och kvinnor långvariga funderingar.
Att peka in i kameran och låtsasskrika är lika naturligt för en rocker som det är att puta med läpparna för en sexig hemmafru från Stureplan när kameratillfälle ges.
Oavsett om det handlar om mingel eller konserter så "posas" det någonting överjävligt och ingen gengre eller folkgrupp är densamma lik.
Tänk om Brittan Spears hade gjort djävulstecknet på scen. Löpsedlarna dagen efter hade varit underbara!

Rockhyllan 30 benar ut varför, hur och när posing sker och hur de olika poseringarna ser ut.

Rockhyllan 2 veckor sedan